Een nieuwe ik

Van jongs af aan was ik op het voetbalveld te vinden. Daar ben ik gegroeid van klein meisje naar jongvolwassen vrouw; duels winnen, teamwork, samenwerken en van je afbijten. Ik hou van het spelletje en de spanning die zich opbouwt in de wedstrijd. Maar na bijna 10 jaar dezelfde sport te hebben gedaan kreeg ik steeds meer interesse in de term wat toen rond ging: FITGIRLS.

 

Ik vind sporten en voeding erg interessant, vooral wat het met je kan doen als je de juiste voeding eet. Maar al die ‘FITGIRLS’ zag ik saai elke training met oordoppen in dezelfde oefeningen herhalen. Toch werd ik overgehaald omdat ik dacht dat de sportschool mij gelukkig ging maken. Nou het tegendeel, ik voelde mij er erg eenzaam en durfde niet om hulp te vragen bij de instructeurs. Ook had ik geen idee wat ik aan het doen was. Ik wist en merkte aan mezelf dat ik opzoek was naar een nieuwe sportieve uitdaging, echt bewust bezig zijn met je lichaam, maar wel in groepsverband.Vervolgens ben ik gaan googlen. Hey CrossFit Kampen. Wat is dat precies, dacht ik? Na een paar dagen getwijfeld te hebben om weer in het diepe te springen heb ik het toch gedaan.

Echte aandacht

Nu komt het: de welbekende 1eproefles. Nou dat was een verschrikking. Al die vreemde mensen die mij aankeken en al die gespierde mensen. En die muziek die over de straat galmde, het was van dat schreeuw muziek alsof er een gevecht plaatsvond. Ik heb letterlijk bij de auto gedacht:’ snel Rosan draai je om ze hebben je vast nog niet gezien’. Toch ben ik de straat overgelopen en daar stond de coach mij op te wachten. De work-out weet ik niet meer precies, maar de spieeeeeeeeerpijn de dagen erna herinner ik me heel goed. Nog nooit die pijn zo ervaren. Toch zei er een stem in mij, word lid! Dit is precies wat je nodig hebt. En dit is precies wat ik zocht, want wat heb ik veel teruggekregen van CrossFit kampen, en nog steeds. Echte aandacht om te groeien, ik ben sterker, kan beter bewegen, ik heb super mooie mensen leren kennen, ik spring op een box (whatttt eerste keer was dat super eng, nu doe je het zonder na te denken).  Vooral bij elke work-out het duel wat je in je hoofd krijgt, wanneer het pittig wordt, vind ik fijn. Elke keer heb je een duiveltje op je schouder die zegt: stop maar, je hebt genoeg gedaan. Om dan juist tegen dat duiveltje in te gaan en dan door te gaan is zo’n lekker gevoel.

 

Individueel, maar toch samen

CrossFit werkt ook ‘helend’ op jezelf en je humeur. Wat bedoel ik daarmee? Heb je een slechte dag, slecht zelfbeeld, gaat alles even niet volgens de planning die dag? Ga CrossFitten!!! Na die tijd ben je trots en dankbaar op jezelf en hou je weer een stukje meer van jezelf. Je blijft je namelijk elke dag verbazen van je eigen kunnen en groei die je maakt. Ik had nooit verwacht dat CrossFit Kampen zo’n hechte groep zou hebben. Het is echt een warm bad waar je in terecht komt. Elke les die je volgt doe je met z’n allen. En dat is precies wat ik nodig heb tijdens het sporten. Want waarom zou je alleen sporten? Samen is zoveel leuker en waardevoller!!!

 

Lieve mensen die dit lezen en nog zitten te twijfelen om lid te worden; BE WARNED. CrossFit werkt erg verslavend, het gooien met gewichten is een heerlijk gevoel. Na een paar lessen wil je niet meer zonder Crossfit en zonder Jesper. 😉

 

Wil je zelf CrossFit ervaren? Plan dan direct een gratis proefles in!