WAT IS CROSSFIT KIDS

CrossFit Kids is gebaseerd op het CrossFit programma van CrossFit en en is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Daarnaast zijn er de CrossFit Teens, deze leeftijd ligt tussen 12 en 17 jaar. Vooralsnog trainen deze twee groepen nog gezamenlijk bij CrossFit Kampen. De focus ligt op goed bewegen tijdens de kindertijd en de pubertijd. Op een leuke, speelse en soms competitieve manier maken we kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger zodat hun zelfvertrouwen wordt vergroot. Veiligheid, fun en samenwerken staan hierbij centraal. Plezier staat bij iedere training voorop en spelenderwijs ontwikkelen de kinderen een stevige basis voor een gezond, fit en actief leven.

WAT KAN JE VERWACHTEN TIJDENS DE CROSSFIT KIDS LESSEN

De CrossFit Kids les duurt 45 minuten. Het CrossFit trainingsprogramma voor kinderen is schaalbaar voor ieder kind, ongeacht leeftijd of ervaring. Bij CrossFit Kampen worden de trainingen gegeven door een gecertificeerde CrossFit Kids coach. De groepen houden we relatief klein zodat elk kind persoonlijke aandacht krijgt. Je wordt samen met je kind de eerste keer ontvangen door de CrossFit Kids coach. Normaal gesproken vragen we de ouders binnen in onze lounge te wachten tot de les voorbij is. Gezien de huidige situatie met alle maatregelen is dit niet van toepassing en vragen we de ouders buiten ons terrein te wachten maar wel bereikbaar te zijn.

We beginnen de les altijd met een warming-up en daarna zal een CrossFit oefening worden uitgelegd. Voor de kinderen zijn dit oefeningen met het eigen lichaamsgewicht. Hierna wordt in teamverband of met z’n tweeën een korte workout gedaan. We sluiten de les af met een leuk spel.

WAAROM IS PLEZIER IN SPORT ZO BELANGRIJK

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier hebben of krijgen in sporten. Verschillende onderzoeken laten zien dat kinderen beweging net zo belangrijk vinden als hun ouders dat vinden en misschien nog wel belangrijker. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat fit zijn een prioriteit voor het leven blijft.

WANNEER WORDEN CROSSFIT KIDS LESSEN GEGEVEN

We geven op dit moment op woensdagmiddag om 16:00 uur de CrossFit Kids lessen.

WAT ZIJN DE TARIEVEN

We hebben voor de CrossFit Kids en Teens een apart abonnement. https://crossfitkampen.com/aanbod/crossfit/kampen/tarieven/

GET READY FOR LIFE

“Get ready for life” is onze slogan. Dat betekent voor ons dat we onze leden voorbereiden en klaar maken om mogelijke uitdagingen in het leven beter, veiliger en makkelijker aan te kunnen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Voor ons is iedereen gelijk maar niet hetzelfde. Hierdoor trainen jongere en oudere kinderen met elkaar en iedereen traint op zijn of haar eigen niveau. Zo houden we het leuk voor iedereen!

Voor een gratis proefles of informatie bel ons 06 - 114 71 434