WAT IS CROSSFIT KIDS

CrossFit Kids is gebaseerd op het CrossFit programma van CrossFit en en is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar. De focus ligt op goed bewegen tijdens de kinder- en de pubertijd. Op een leuke, speelse en soms competitieve manier maken we kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger zodat hun zelfvertrouwen en weerbaarheid wordt vergroot. Veiligheid, fun en samenwerken staan hierbij centraal. Plezier staat bij iedere training voorop en spelenderwijs ontwikkelen de kinderen een stevige basis voor een gezond, fit en actief leven.

WAT KAN JE VERWACHTEN TIJDENS DE CROSSFIT KIDS LESSEN

De CrossFit Kids les duurt 45 minuten. Het CrossFit trainingsprogramma voor kinderen is schaalbaar voor ieder kind, ongeacht leeftijd of ervaring. Bij CrossFit Kampen worden de trainingen gegeven door een gecertificeerde CrossFit Kids coach. De groepen houden we relatief klein zodat elk kind persoonlijke aandacht krijgt. Je wordt samen met je kind de eerste keer ontvangen door de CrossFit Kids coach. Normaal gesproken vragen we de ouders binnen in onze lounge te wachten tot de les voorbij is maar gezien de huidige situatie mogen ouders helaas niet kijken. Wel vragen we ouders bereikbaar te blijven.

We beginnen de les altijd met een warming-up en daarna zal een CrossFit oefening worden uitgelegd. Voor de kinderen zijn dit oefeningen met het eigen lichaamsgewicht. Hierna wordt in teamverband of met z’n tweeën een korte workout gedaan. We sluiten de les af met een leuk spel.

WAAROM IS PLEZIER IN SPORT ZO BELANGRIJK

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier hebben of krijgen in sporten. Verschillende onderzoeken laten zien dat kinderen beweging net zo belangrijk vinden als hun ouders dat vinden en misschien nog wel belangrijker. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze er de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat fit zijn een prioriteit voor het leven blijft.

WANNEER WORDEN CROSSFIT KIDS LESSEN GEGEVEN

We geven op dit moment op woensdagmiddag van 16:00 uur tot 16:45 uur de kids tussen 10 en 14 jaar les en op de vrijdagmiddag van 16:00 uur en 16:45 uur de kids tussen de 6 en 10 jaar.

WAT ZIJN DE TARIEVEN

We hebben voor de CrossFit Kids en Teens een apart abonnement. https://crossfitkampen.com/aanbod/crossfit/kampen/tarieven/

GET READY FOR LIFE

“Get ready for life” is onze slogan. Dat betekent voor ons dat we onze leden voorbereiden en klaar maken om mogelijke uitdagingen in het leven beter, veiliger en makkelijker aan te kunnen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Voor ons is iedereen gelijk maar niet hetzelfde. Hierdoor trainen jongere en oudere kinderen met elkaar en iedereen traint op zijn of haar eigen niveau. Zo houden we het leuk voor iedereen!

Voor een gratis proefles of informatie bel ons 06 190 860 51