CrossFit

Gevarieerd en functioneel trainen op een hoge intensiteit. CrossFit combineert onderdelen van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek tot één trainingsvorm. Omdat CrossFit bestaat uit elementen van veel verschillende sporten, doe je elke dag een andere workout. De oefeningen lijken op bewegingen die je in het dagelijkse leven uitvoert of gebruikt in andere sporten. De perfecte manier om écht fit te worden! De oefeningen combineren we tot dagelijkse trainingen die we de WOD noemen, oftewel “Workout of the Day”.

 

Workout Of the Day

Elke dag programmeren we een nieuwe WOD, oftewel de Workout Of the Day. Omdat we elke dag een nieuwe WOD programmeren, zal je zelden een training twee keer doen. Een WOD bestaat meestal uit een aantal vaste onderdelen: uitleg, warming-up, krachtonderdeel, workout en cooling down.

CrossFit is goed voor je, fysiek en mentaal

CrossFit (bewegen in het algemeen overigens) is goed voor je lichaam. Logisch. Je bouwt immers spierkracht op en werkt aan je conditie. Maar wist je dat je met CrossFit specifiek nieuwe neurologische paden creëert in je hersenen? Ten opzichte van andere sporten specialiseer je je met CrossFit niet op één specifiek sportonderdeel. De gedachte hierachter is dat eentonig trainen leidt tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling. Nieuwe bewegingen leren doe je niet alleen met je lichaam. Een groot deel daarvan gebeurt juist in je hersenen. Door zowel je lichaam als je brein uit te dagen in het leren van nieuwe bewegingspatronen creëer je nieuwe neurologische banen in je hersenen. Daarnaast maken je hersenen bij sporten ook dopamine aan (dat bekende gelukshormoon). Daardoor verlaat je de CrossFit box ook nog eens met een fijn gevoel!

Community driven

Het fundament van de sport CrossFit ligt niet per se in de sport, maar juist in de community die ontstaat in elke box. Dit geldt niet alleen voor de leden van een box, maar ook voor de boxen onderling. In ons geval hebben we vriendengroepen en liefdes zien ontstaan, juichen we voor elkaar als er PR’s (personal records) worden gezet en streven we ernaar om elkaar steeds beter te leren kennen. We hebben andere CrossFit ondernemers leren kennen en organiseren samen sportieve activiteiten en competities en weten dat we op elkaar kunnen bouwen. Iedereen is welkom en we ontvangen iedereen met open armen.

 

Voor een gratis proefles of informatie bel ons 06 – 19 08 60 51