Het is elke dag anders waardoor je contant een nieuwe trainingsprikkel krijgt. Je traint in verschillende energiesystemen (variërend van een korte snelle en explosieve lift (1 tot 5 sec) tot een langere duur workout) Zo wordt het niet saai en is het altijd een uitdaging.

Wat houdt dat nou eigenlijk in?

Het is elke dag anders waardoor je contant een nieuwe trainingsprikkel krijgt. Je traint in verschillende energiesystemen (variërend van een korte snelle en explosieve lift (1 tot 5 sec) tot een langere duur workout) Zo wordt het niet saai en is het altijd een uitdaging.

Functionele bewegingen zijn bewegingen die vergelijkbaar zijn met bewegingen uit het dagelijks leven zoals het zitten en opstaan van een toilet (squat) het sjouwen van boodschappentassen (farmers walk) een zwaar object boven op een kast zetten (ground to overhead) een kind optillen (deadlift) en zo kunnen we nog wel een poosje doorgaan. We gaan uit van de ‘full range of motion’ van ons lichaam, dat wil zeggen dat we onze spieren de volle bewegingsbaan laten gebruiken tot waar ze in staat zijn.

De hoge intensiteit wil zeggen dat we het uithoudingsvermogen van zowel het hart en de longen als het uithoudingsvermogen van de spieren trainen. Door middel van interval trainingen vergroten we niet alleen de ‘explosiviteit’ maar ook je conditie.

Er zijn verschillende onderzoeken geweest naar de positieve effecten van CrossFit op de mate van fitness, je lichamelijke en mentale gesteldheid en je algehele welbevinden.
CrossFit is geschikt voor elke leeftijd, postuur, mate van fitheid en niveau. Zelfs als er een fysieke beperking is zijn de coaches getraind in het aanpassen van de bewegingen. We kijken naar de mogelijkheden die er zijn om toch een fijne warkout te hebben en een fitte en gezonde levensstijl. De grootste misvatting is dat mensen eerst fit willen worden voordat ze starten met CrossFit. Zet dat maar uit je hoofd, want dat fit maken dat doen wij bij CrossFit Kampen!

Dit zijn de tien domeinen van Fitness die getraind worden binnen CrossFit:

Neurologisch:
Balans
Behendigheid
Nauwkeurigheid
Coördinatie
Fysiek:
Kracht
Flexibiliteit
Uithoudingsvermogen Spieren (stamina)
Uithoudingsvermogen Cardio en Vasculair (endurance)

Wij durven te zeggen dat CrossFit je klaar maakt voor elke willekeurige situatie in het leven. Van het lopen met de boodschappen, het versjouwen van verhuisdozen, een bolderkar met kinderen voort duwen of trekken, over een hekje springen of een sprintje trekken…

CrossFit get’s you ready for life!


 

Overbruggingsactie!

Omdat wij als geen ander weten hoe belangrijk het is om te blijven bewegen en de mogelijkheid hebben om onze lessen momenteel op ons buitenterrein aan te bieden willen we de mensen die nog niet bij hun eigen sportschool terecht kunnen aanbieden om tot die tijd gebruik te maken van onze lessen.

BECAUSE WE CARE!

10 Rittenkaart voor maar €80,- en geldig tot 1 sept. 2020 Beperkte beschikbaarheid!

 

Neem contact op

Voor een gratis proefles of informatie bel ons 06 190 860 51