Wat is Hyrox?

HYROX is een wereldwijde fitnessrace voor iedereen en komt naar Kampen! Deelnemers van over de hele wereld strijden in exact hetzelfde format. De race begint met een run van 1 km, gevolgd door een functionele beweging. Dit vindt plaats in grote overdekte locaties waardoor een unieke stadionachtige sfeer ontstaat voor alle deelnemers.

Hoe ziet een Hyrox wedstrijd eruit?

De competitie zelf is overal ter wereld exact hetzelfde, namelijk: 8 km hardlopen en 8 verschillende workouts (zie de afbeelding). Hoe je deelneemt, bepaal jezelf: alleen, in een duo of in een viertal. Dit betekent dan ook dat je de workout mag verdelen wanneer je met meerdere personen deelneemt aan de competitie. Dit maakt HYROX toegankelijk voor zowel de recreatieve sporter als de PRO.

Hyrox trainingen

Tijdens de Hyrox trainingen bij CrossFit Kampen maak je kennis met de sport Hyrox. We bereiden je voor op deelname aan een van de vele wedstrijden die wereldwijd plaatsvinden. De trainingen richten zich voornamelijk op uithoudingsvermogen en explosiviteit. Twee onderdelen die van groot belang zijn bij Hyrox. Daarnaast helpen we je om de specifieke movements van een Hyrox wedstrijd te verbeteren. Hierbij richten we ons op het aanleren van de meest optimale techniek, zodat je soepel je wedstrijd door komt.

Lestijden en credits

In ons huidige rooster vind je op twee moment de Hyrox training. Dinsdagavond om 20:00 uur en zaterdagochtend om 11:00 uur. De trainingen duren doorgaans een uur en je kunt je inschrijven voor de lessen met een van de CrossFit Kampen abonnementen. Wil je naast de Hyrox trainingen ook CrossFit lessen volgen? Dat kan allemaal met één abonnement!

Enthousiast over Hyrox en CrossFit? Kies dan het abonnement dat bij jou past!