Sporten tijdens en na je zwangerschap

Sporten tijdens en na de zwangerschap is ontzettend goed voor jou en je kindje! Een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen, motivatie en energie zijn belangrijk voor een goede balans tijdens deze periode. Maar de zwangerschap, bevalling en het leven als moeder vragen veel van je lichaam. Daarom is het verstandig om verantwoord te trainen. Tijdens de PowerMama lessen sport je onder begeleiding van een gecertificeerde coach en voer je trainingen uit die specifiek zijn ontworpen voor zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn.

Wat is PowerMama training?

PowerMama Training is een functionele kracht en cardio training speciaal voor zwangere vrouwen of vrouwen die net bevallen zijn. Tijdens deze trainingen gaat er speciaal aandacht naar de core, bekkenbodem, ademhaling en houding. Het doel is om fit te blijven of te worden tijdens je zwangerschap en om na de bevalling je core weer rustig op te trainen. Tijdens de PowerMama lessen werken we aan een optimale ademhaling, het gebruiken van je volledige core en richten we ons op de juiste uitvoering van bewegingen.

Elke les hangt samen met een thema dat we uitgebreid bespreken. Je leert over je lijf, over de veranderingen tijdens de zwangerschap en na de bevalling, welke aanpassingen nodig zijn tijdens het trainen en hoe je dat kunt kunt vertalen naar het dagelijkse leven. In 8 weken nemen we de belangrijkste thema’s door. Voorkom of verminder zwangerschapsklachten en ga zelfverzekerd je zwangerschap en postnatale periode door!

Voordelen van sporten en trainen tijdens je zwangerschap

Sporten tijdens de zwangerschap heeft ontzettend veel voordelen. Het helpt bij het behouden van een gezond gewicht, vermindert het risico op complicaties zoals zwangerschapsdiabetes en hoge bloeddruk, en verbetert de stemming, het stressniveau en de slaapkwaliteit. Bovendien draagt regelmatige lichaamsbeweging bij aan het behoud van spierkracht en uithoudingsvermogen, wat gunstig is voor de bevalling. Het verbetert ook de bloedcirculatie en vermindert de kans op rugpijn en bekkenpijn. Sporten tijdens de zwangerschap bevordert niet alleen de fysieke gezondheid, maar ook het algehele welzijn van zowel moeder als baby. In het kort:

 • Conditie loopt minder gauw terug
 • Minder last van zwangerschapskwalen
 • Gezonde gewichtstoename
 • Gezonde groei van de placenta
 • Verminderde kans op zwangerschapsdiabetes (met 31%)
 • Verminderde kans op rugklachten
 • Beter en dieper slapen
 • Sneller herstel na de bevalling
 • Beter humeur 😉

Wat houdt PowerMama in?

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen en behouden van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke kanten zijn en waar we wat extra aandacht aan kunnen besteden. Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke week kennis met CrossFit fundamental movements zoals air squat, front squat, shoulder press en deadlift. Het PowerMama Programma is samengesteld door PowerMama en de trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Voor wie is PowerMama?

Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Doe je al aan CrossFit en wil je tijdens of na je zwangerschap verantwoord sporten dan bieden de PowerMama lessen je een fantastisch inzicht in je lichaam. Heb je geen sportervaring maar wil je tijdens of na je zwangerschap starten met sporten? Dan is PowerMama een mooie eerste start in deze reis. Na een cyclus van 8 weken ben je klaar om eventueel door te stromen naar de CrossFit, Hyrox of weightlifting lessen.

Wanneer?

In acht weken behandelen we alle thema’s die van belang zijn voor het sporten tijdens en na de zwangerschap. Vanaf 16 november staat PowerMama elke donderdag om 18:00 uur in het rooster. Na acht weken zijn alle thema’s aan bod geweest, maar je kunt er uiteraard voor kiezen om de PowerMama lessen vaker te volgen. De lessen staan doorlopend in het rooster. Na acht weken wisselen we de dag en tijd van de training zodat je op een later moment ook mee kunt doen als het huidige tijdstip niet voor jou werkt.

 

Heb je vragen over PowerMama?

 

Core Restore trainingen: sporten na je bevalling

Core Restore heeft nog geen startdatum

Het Core Restore programma is de eerste sportieve stap na je bevalling. Je begint bij de basis zodat je vanuit een sterk fundament kunt opbouwen. Tijdens de training is er vooral veel aandacht voor de buikspieren, de bekkenbodem, je houding tijdens de training en in het dagelijks leven, stretchen en mobiliteit. Ook gaan we rustig aan de slag met cardio- en krachttraining.

Voor je start met de Core Restore trainingen doen we een:

 • diastatecheck;
 • buikspieronderzoek;
 • houdingsanalyse.

Deze checks vormen de basis en van daaruit bouwen we de trainingen weer rustig op.

Tijdens de training gaan we ook in op het herstel na de zwangerschap, wat veel voorkomende klachten zijn en hoe we die kunnen voorkomen of verminderen.

Na het 4 weekse Core Restore programma kan je doorstromen naar de PowerMama training, om verder op te bouwen naar volledige belastbaarheid.

Start nu met PowerMama

PowerMama in combinatie met een lopend abonnement? Dan geldt een andere prijs. Neem contact op voor de mogelijkheden.