Richard

Coach Richard

Hi, mijn naam is Richard Kroon. Ik ben geboren en getogen in het mooie Kampen. Mijn vrouw Larisse en ik hebben twee kinderen: Sophie en Melle. En we genieten ieder dag van het wonen aan de IJssel.

Met de paplepel ingegoten

Als kind hingen mijn voetbalschoenen boven de wieg. Met een vader die trainer was bij DOS Kampen was het logisch om van jongs af aan daar te gaan voetballen. Naast zelf voetballen heb ik in de eerste 25 jaar van mijn leven ook als trainer mooie herinneringen mogen maken, op en buiten het voetbalveld. Na het voetballen trok ik de hardloopschoenen aan en deze brachten mij aan de start van vele halve en hele marathons. Ruim tien jaar heb ik genoten van de vele trainingskilometers op de weg waarbij ik zelf de trainingen schreef richting mijn doelen. Na het halen van deze doelen was ik op zoek naar iets nieuws. Zaterdag 5 juni 2021 staat in mijn geheugen gegrift. Op deze dag besloot ik tijdens een ochtendwandeling een proefles aan te vragen bij CrossFit Kampen. Sindsdien ben ik verknocht aan deze gevarieerde en functionele sport. Mijn doel is om op mijn 80e nog fit en vitaal te zijn!

Van het veld, naar de baan en uiteindelijk in de box

Net als dat mijn vader de reden was dat ik ging voetballen, is het voor onze kinderen een reden om zich aan te melden bij atletiekvereniging AV Isala ’96. Er waren destijds trainers bij de jeugd nodig en ik kreeg de kans om bij de atletiekunie mijn baanatletiek trainersdiploma te halen. Diverse jaren stonden in het teken van hoger, verder, sneller en het bijbrengen van plezier tijdens sport voor atleten tussen de 6 en 12 jaar. Training geven op de baan trok ik ook door naar de volwassenen in de vorm van een hardloopclinic. De eerste twaalf weken van het nieuwe jaar staan bij mij sinds 2019 in het teken van het klaarstomen van een groep beginnende tot ervaren hardlopers zodat ze tijdens de 2 Bruggenloop Kampen hun afstand kunnen bedwingen. De voldoening die dit geeft is voor mij de drijfveer geweest om me ook als CrossFittrainer te ontwikkelen en trainingen te geven bij CrossFit Kampen.

Ieder mens is uniek

De een wil sporten voor ontspanning en het sociale contact, de ander gaat voor het zetten van een nieuwe PR. Weer een ander heeft meerdere trainingsdoelen. Er zijn hoe dan ook meerdere individuele doelen tijdens een training, waarbij het mijn uitdaging is om ieder individu in de groep te ondersteunen en te motiveren bij het nastreven van het persoonlijke trainingsdoel. En gaat het een keer niet zoals gepland? Geen zorgen, we kennen het allemaal! En juist dan zorgt het community gevoel ervoor dat je de volgende training er gewoon weer bent.

Zie ik je binnenkort?

Richard in het kort

Favoriete movement: Burpee

Minst favoriete movement: Rust tijdens een workout

Favoriete girl: Nancy

Favoriete hero wod: Bert

Favoriete CrossFit man: Travis Mayer

Favoriete CrossFit vrouw: Dani Elle Speegle

Favoriete merken: Under Armour

Favoriete eten: Witte rijst met kip gerechten

Favoriete drankje: Coca Cola Zero

Guilty pleasure: Pindakaas met hagelslag

Zero tolerance: Groter voordoen dan de werkelijkheid

Motto

Stronger than Yesterday