Paul

Coach Paul

Mijn eerste ervaring met CrossFit was in 2016. Ik deed een groepsles met een aantal collega’s. Omdat één collega zo enthousiast over crossfit was, hebben we gezamenlijk een WOD gedaan. Heel erg leuk, maar niets voor mij. Ik deed tenslotte aan spinning en bodypump. Desondanks heb ik toen een tien-ritten kaart aangeschaft. Toen kreeg ik het virus echt te pakken en betekende dat het einde van mijn spinning/bodypump carrière.

Beter leren bewegen

Ik houd het al sinds 2016 vol omdat het nou eenmaal heerlijk is om te doen. Het mooie van CrossFit vind ik dat het functioneel is. Je leert er beter van bewegen. Dit heeft direct invloed op je dagelijks leven. Toen ik voor het eerst de box binnenliep was ik nogal gespannen. Een gevoel dat ongetwijfeld meer mensen herkennen. Ik had niet verwacht dat de mensen er zo open naar elkaar toe waren, en elkaar echt aanmoedigden. Dit is dan ook de kracht van ‘onze box’ bij CrossFit Kampen.

Maak het verschil

Er wordt soms genoemd dat CrossFit een blessuregevoelige sport is, maar dit is niet het geval wanneer de movements goed uitgevoerd worden. Juist daar kan je als coach het verschil maken. Het mooiste aan het lesgeven vind ik om iedereen uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Soms kom je jezelf nou eenmaal tegen tijdens een WOD. Het is prachtig om juist hier iemand doorheen te helpen. De uitslag van de WOD is dan ook helemaal niet belangrijk. Het is belangrijk hoe jij bent omgegaan met hetgeen waar je tegenaan loopt.

Paul in het kort

Favorite movement: Double unders
Minst favorite movement: Muscle up
Favoriete girl: Annie
Favoriete Hero: Chad
Favoriete CrossFit man: Josh Bridges
Favoriete CrossFit vrouw: Amanda Barnhart
CrossFit merken: Reebok, Born Primitive
Favoriete eten: Biefstuk
Favoriete drankje: Koffie. Zwart en sterk.
Guilty pleasure: Nacho’s
Belangrijk: Focus op de uitvoering en blijf altijd open staan voor feedback.
Leuk aan coach zijn: Mensen motiveren, en uitdagen om te ontdekken waar je grens ligt.
Zero tolerance: Ouwehoeren tijdens de uitleg van de WOD.

Motto

Work hard, stay humble!