Manon

Coach Manon

in 2016 heb ik me voor het eerst aangemeld bij een CrossFit box. Na 4 jaar bankhangen was het echt wel tijd om weer in beweging te komen, want ja, het feit dat ik nog geen deuk in een pak boter sloeg was toch wel een beetje confronterend. Mijn proefles staat me nog in het geheugen gegrift, of tenminste, de spierpijn die erop volgde. Het feit dat ik me heb aangemeld na de proefles en zelfs na een verhuizing weer een nieuwe CrossFit box heb opzocht mag wat dat betreft een klein wonder heten. Maar wat heb ik een hoop te danken aan deze sport. Ik kende niemand toen ik verhuisde naar Kampen en in de afgelopen jaren heb ik dankzij CrossFit een hele nieuwe familie opgebouwd. Fantastisch om hier elke dag weer te komen!

Laat jezelf versteld staan

Voorheen draaide sporten en eten voor mij vooral om afvallen, zo dun mogelijk zijn, want een lichaam als een catwalk model was toch wel het ultieme doel. Gelukkig veranderde dit doel binnen een paar maanden nadat ik CrossFit ben gaan doen. Ik leerde mijn focus te verleggen en let nu juist op wat mijn lichaam allemaal kan. Op m’n handen lopen, zware gewichten tillen, snel of juist lang rennen? Nooit gedacht dat ik het kon, laat staan dat ik hier mijn plezier uit kon halen. Soms sta ik hier nog steeds versteld van. Ik ben trots op mijn lichaam, dat steeds sterker wordt en tot veel meer in staat is dan ik ooit had verwacht. Inmiddels kan ik wel een deuk in pak boter slaan en zelfs veel meer dan dat! 😉

Wees trots op wat je kan

Eén van de redenen dat ik coach ben geworden is dat ik mensen juist wil leren dat sporten om zoveel meer draait dan afvallen, dat je trots mag zijn op wat je lichaam kan en dat je vooral plezier moet hebben in wat je doet. Daarnaast is het leven zoveel prettiger als je regelmatig en goed beweegt. Dat vet verbranden een logisch gevolg is van intensief sporten kan mooi meegenomen zijn, maar ik wil vooral overbrengen dat bewegen leuk en uitdagend is.

Manon in het kort

Favoriete movement: Double unders en snatch
Minst favoriete movement: Burpee boxjump over
Favoriete girl: Annie
Favoriete hero wod: Randy
Favoriete CrossFit man: Lucas Parker of Josh Bridges (gezichtsbeharing doet iets met me ;-P)
Favoriete CrossFit vrouw: Laura Horvath
Favoriete merken: Born Primitive
Favoriete eten: Gnocchi met pompoen uit de oven
Favoriete drankje: Nocco en Ginger Ale
Guilty pleasure: Lemon Curd (op alles eigenlijk)
Leuk aan coach zijn: Het feit dat je mensen helpt hun grenzen te verleggen, mentaal en fysiek, en dat zij door die ervaring groeien als atleet en mens.
Zero tolerance: Grote ego’s

Motto

If you ever find yourself doubting how far you can go, just remember how far you’ve come