Jesper

Coach Jesper

In 2016 werd ik lid bij CrossFit Kampen. Daarvoor stond ik jaren lang in de sportschool en ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via via kwam ik bij CrossFit terecht. In verband met een drukke baan had ik de intentie om misschien 2 keer per week te gaan CrossFitten. Dat duurde natuurlijk niet lang. Voor ik het wist was ik elke dag bij de box te vinden. Was het niet om zelf te sporten, dan was het wel om te kijken en anderen aan te moedigen.

It’s a way of life

Het klinkt een beetje cliché, maar CrossFit is voor mij een way of life geworden. Elke dag doen we een andere training en ik geniet er gewoon van om gezellig in de kantine met leden te blijven kletsen. CrossFit is toch een sport die op een community is gebouwd. Samen gaan we elke dag weer op zoek naar een betere versie van onszelf.

Kleine aanwijzingen, groot verschil

Na een tijdje ben ik me verder gaan verdiepen in de lessen, technieken en hoe ik mensen kon helpen om te verbeteren. Ik wilde leren hoe je bewegingen kon lezen en met kleine aanwijzingen de technieken van leden kan verbeteren zodat ze hier en daar ‘ineens’ een PR pakken. Uiteindelijk heb ik mijn certificaten voor CrossFit Level 1 gehaald. Inmiddels geef ik al ruim 3 jaar met veel plezier lessen bij CrossFit Kampen.

Plezier is het belangrijkste

Inmiddels geniet ik elke dag van mensen die meestal glimlachend en soms met een traan de deur uit lopen. Maar allemaal zijn ze trots op wat ze gedaan hebben. Iedereen krijgt van mij de ruimte om zich op zijn eigen manier uit te dagen. Het belangrijkste is immers dat je plezier hebt in sporten.

Jesper in het kort:

Favoriete movement: Clean&Jerk
Minst favoriete movement: Chest to bar
Favoriete girl: Diane
Favoriete hero wod: Murph
Favoriete CrossFit man: Froning
Favoriete CrossFit vrouw: Dani Speegle
Favoriete merken: Born Primitive
Favoriete eten: Spareribs
Favoriete drankje: Fitaid/nocco (in het weekend met een beetje licor 43 erin, tip van de coach)
Guilty pleasure: Donuts
Leuk aan coach zijn: Door een kleine tip, aanwijzing of aanpassing een atleet stappen zien maken en ze met een glimlach of soms een traan het uur zien verlaten.
Zero tolerance: Halve reps maken! Love the full range of motion.

Motto

A donut a day keeps the doctor away 😉