Antwoord op al jouw CrossFit vragen Staat jouw vraag er niet tussen?

Schroom niet ons te mailen op: info@crossfitkampen.com of bel ons gerust op ons nummer: 06 134 515 41. Wij zijn er voor jou!

Algemeen

Hoe start ik?

Maak gebruik van ons contactformulier via onze website www.crossfitkampen.com en meld je aan voor een gratis proeftraining. Tijdens zo’n training leggen we uitgebreid uit wie we zijn en wat we doen en nog belangrijker wat we voor jou kunnen betekenen. Daarnaast is dit meteen de mogelijkheid om een CrossFit workout te ervaren. Aan het eind van de training leggen we onze inschrijfprocedure via wodapp uit en nemen we de tijd om je vragen te beantwoorden. Heb je al ervaring met CrossFit en weet je al dat je lid wilt worden dan kun je gebruik maken van de Wodapp functie op onze website. Je kunt je dan direct aanmelden en je inschrijven voor de CrossFit workout.

Waarin verschilt CrossFit van andere sporten?

Doordat CrossFit allerlei elementen uit verschillende sporten met elkaar mixt wordt ons lichaam zeer divers belast. Het is altijd afwisselend en dus NIET saai. Hierdoor ontstaat een lichaam (en geest)met een zeer hoge algemene fitheid, klaar voor bijna alles wat er in het leven op je pad komt. “GET READY FOR LIFE”.

Wordt ik als vrouw niet te gespierd door CrossFit?

Nee, daar hebben vrouwen de hormonen helemaal niet voor. CrossFit is heel anders dan bodybuilding. Wij trainen gevarieerd, met zware en lichte gewichten. Je lichaam wordt sterk en maakt spiermassa aan, en verbrand vet door intensieve training, waarbij ook zware gewichten een belangrijke rol spelen. Spieren zijn belangrijk voor je functioneren in het dagelijks leven. Een krachtig lichaam is minder gevoelig voor overbelasting, en lichamelijke klachten zullen afnemen. Spieren geven vorm aan je lichaam, je gaat er beter uitzien, en je gaat voelen dat je lekkerder in je vel gaat zitten. Sterk zijn is cool!

Waarom zitten er zo weinig rustpauzes in een workout?

Een CrossFit workout is kort en intensief. Hierdoor zijn er in het lichaam bepaalde hormonale reacties die zorgen voor het verbranden van vet en het aanmaken van spierweefsel. Ook gaat het rust-energieverbruik van het lichaam omhoog.(verhoogt metabolisme). Overigens duurt een CrossFit training een uur en bestaat uit warming-up, technisch gedeelte en/of een kracht/ conditie gedeelte en de echte workout. (workout of the day)

Kan ik ook personal training nemen?

Jazeker. We noemen dit Personal Coaching. Dit kan 1-op-1, als duo, maar is ook beschikbaar voor privé groepen zoals een sportteam. Personal coaching is uitermate geschikt om snel een specifiek doel te bereiken en wordt volledig afgestemd op jouw/jullie wensen en doelstellingen.Personal coaching is maatwerk!

Voor wie is CrossFit?

Is CrossFit voor iedereen?

Ja, doordat binnen een workout alle oefeningen in moeilijkheidsgraad, naar boven of beneden (upgraden/scalen), kunnen worden aangepast kan iedereen meedoen. Door onze jarenlange ervaring als coaches houden wij rekening met eventuele beperkingen/blessures. Onze coaches zijn hiervoor opgeleid.

Waarom zou ik CrossFit gaan doen?

CrossFit leert je beter, efficiënter, en effectiever bewegen. CrossFit maakt je fitter, sterker, gezonder, en zorgt ervoor dat je als ouder wordende mens, langer onafhankelijk blijft in je leven, en je dagelijkse dingen en je hobby’s kunt blijven doen.En je maakt vrienden voor het leven! JUST HAVE FUN AND PLAY LIKE A CHILD!

Is CrossFit ook geschikt voor ouderen?

Absoluut een dikke JA! Juist op latere leeftijd is het van belang om een activiteit te doen die gevolgen van het ouder worden zoals het verliezen van spiermassa en vermindering van de botdichtheid tegengaat. CrossFit is hiervoor zeer geschikt. Je bent dus nooit te oud om te beginnen. Ons oudste lid is 66 jaar. (Mijn eigen PA 🙂 )En deze is knetter fit geworden door CrossFit. Ben ik best een beetje trots op. Ga je zijn voorbeeld volgen? Boek een gratis proefles.

Ik ben een duursporter, moet ik wel CrossFit doen?

Jazeker! CrossFit is een goede aanvulling op je duurtraining, je zult veel progressie zien in je eigen sport, als je CrossFit gebruikt voor strength en conditioning training. CrossFit zorgt ervoor, dat je sterker wordt, en beter belastbaar in je eigen sport. Dit geldt ook voor duursport. CrossFit verbetert je prestatieniveau, met een minimum aan tijdsinvestering. CrossFit kan een aanvulling zijn op je sport, maar kan ook een goed alternatief zijn als de eigen sport niet beoefend kan worden. Denk bv aan zomer-/winterstop.(Roeien, kanoën, fietsen, andere buitensporten en veldsporten). Wij hebben ontzettend veel leden welke CrossFit doen ter ondersteuning van hun eigen sport. Het bijt elkaar NIET!

Ik ben niet in vorm, is CrossFit wel iets voor mij?

Jazeker, CrossFit is een methodiek, waarmee je onder andere kracht- en uithoudingsvermogen traint. Dat gebeurt natuurlijk niet vanzelf, je zult er hard voor moeten werken! Onze coaches beschikken over zoveel passie, kennis en enthousiasme dat we jou helpen de beste versie van jezelf te worden. Dat doen wij door kleine stapjes te maken. Slechter kan het niet meer worden, wel beter! Wat is het jou waard om weer lekker fit en gezond te zijn? Gezond oud te worden en lekker met je kids te kunnen blijven spelen naar mate je ouder wordt? Precies! Geen excuses meer dus. Let’s have some fun!! Wij helpen je graag over die drempel heen en zullen zeker de eerste trainingen alles aanpassen aan jouw fitheid.

Ik wil afvallen, moet ik dan CrossFit gaan doen?

JUIST door CrossFit krijg je meer spiermassa, en spieren verbranden vet bij inspanning, herstelprocessen en in rust. Tijdens intensieve inspanning, en erna verbrand je veel vet. Het is al lang bewezen dat je door middel van intensieve training meer vet verbrand, dan langdurig trainen op een lage hartslag. Spieren geven ook vorm aan je lijf. We all want to look good naked!! 🙂

Ik doe aan andere sporten, kan ik dit combineren?

CrossFit kan een zeer welkome aanvulling zijn op alle sport- en spelsporten. De veelzijdigheid van het programma zorgt ervoor dat het lichaam allround wordt belast. Veel sporten kunnen leiden tot specifieke, éénzijdige aanpassingen wat tot inefficiënt bewegen kan voeren. De kans op blessures kan daardoor zelfs worden vergroot. CrossFit richt zich door de functionele bewegingen veel op de kracht van de heupen en “core” stability. Sterke heupen zijn de sleutel tot elke krachtige atletische beweging.

Kan ik met een blessure / beperking CrossFitten?

Omdat er veel met gewichten wordt gewerkt, moeten je CrossFit activiteiten worden goedgekeurd door je begeleider of fysiotherapeut. Zij kunnen bepalen vanaf wanneer en in welke mate je mag sporten/CrossFitten. Zorg er voor dat je de informatie van uw begeleider of fysiotherapeut goed naleeft en communiceert met onze CrossFit coaches. Indien mogelijk worden technieken en oefeningen tijdens de les voor je aangepast.We hebben leden sporten met: Prikkelbaar darm syndroom, ziekte van Crohn, hartkwalen, hoge bloeddruk, diabetes type 2, reuma etc etc. Dit geeft aan dat CrossFit ECHT voor iedereen is. Wij geven je de tools. Jij bouwt de fundering.

Openingstijden, lesduur & benodigdheden CrossFit

Waarom zijn jullie niet de hele dag open?

Omdat het concept rust op groepstrainingen, worden er vaste uren gehanteerd. Naarmate er meer leden komen, zullen daarmee ook het aantal beschikbare lessen zich uitbreiden. Het streven is wel om na verloop van tijd heel de dag lessen te kunnen draaien.

Welke materialen heb ik nodig?

Makkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. Uiteraard waar jij je comfortabel bij voelt. Een bidon en schoenen waarmee je ook kunt hardlopen.

Hoelang duurt een training, en hoe is deze opgebouwd?

De trainingen vinden plaats in groepen van maximaal 12-14 personen en staan altijd onder begeleiding van een coach. We starten met een mobility/warming up om vervolgens door te gaan met een techniek en/of kracht/conditie onderdeel. Daarna doet iedereen de workout die voor die dag geprogrammeerd staat, aangepast op zijn of haar niveau. De training wordt afgesloten met een korte cooling down, dit alles zal ongeveer 60 minuten duren.

CrossFit trainingen lijken zo kort, werkt het dan wel?

Onze workouts zijn kort. maar ze zijn wel erg intensief, en het is in de praktijk allang bewezen dat het werkt. Het is juist de intensiteit van de training die het trainingseffect geeft, en niet de duur van de training. Het zal enige oefening vergen, om jezelf zover te pushen, dat je vol op intensiteit kunt trainen.

Kan ik zelfstandig komen trainen?

Ja, Wij bieden de zogeheten“open gym” uren aan in onze agenda. Deze uren zijn ter beschikking voor iedereen. Wel is het belangrijk dat je zelf weet waar je mee bezig bent, aangezien er minimale toezicht is en weinig instructie wordt gegeven. Het is dus niet voor beginners interessant. Deze worden aangeraden eerst deel te nemen aan de reguliere WOD’s en pas na verloop van tijd naar de “open gym” te gaan.Wij stellen als regel dat je minimaal 6 maanden CrossFit ervaring moet hebben alvorens je hiervoor kunt inschrijven.

Waar zit CrossFit Kampen precies?

Wij zitten met onze box aan de Ambachtsstraat 23A, 8262 AJ in Kampen. Het zit naast het bekende rode gebouw de “kofferbak/ATK”. Er zijn voldoende gratis parkeerplekken aanwezig.

Prijzen

Zit ik vast aan een abonnement?

Bij ons zit je niet vast aan langdurige abonnementen. De eerste 3 maanden committeer je jezelf aan ons. Dit omdat je in 3 maanden de techniek onder de knie begint te krijgen. Na deze 3 maanden hanteren wij voor onze abonnementen een opzegtermijn van 1 maand. Maar wees gewaarschuwd! CrossFit is verslavend. Eenmaal gestart ben je besmet en is stoppen of opgeven geen optie. Je kan ook kiezen voor een 10 rittenkaart.

Waarom is CrossFit zo duur?

De prijzen van CrossFit liggen inderdaad boven de prijs van een gemiddelde sportschool, maar je kan CrossFit beter vergelijken met personal training en daar liggen de prijzen weer ver onder. Bij een reguliere sportschool betaal je om te trainen, bij CrossFit betaal je om getraint te worden. Je hoeft niet na te denken wat je gaat doen, je hoeft alleen maar te doen! Makkelijker kunnen wij het niet maken voor je.

Wat kost CrossFit?

Bij Tarieven hebben we een overzicht van de aangeboden abonnementen. Onze abonnementen zijn na 3 maanden per maand opzegbaar, en upgraden en downgraden is mogelijk. (2x per jaar) Zo heb jij controle over je uitgaven. En geloof ons als we zeggen dat wij de prijzen meer dan waard zijn. De kwaliteit en service zijn van een zeer hoog niveau.