Wat is een box ?


Wat is een box?

De ruimte waar we trainen wordt een CrossFit box genoemd. De van oorsprong Amerikaanse sport werd aan het begin voornamelijk in een garagebox beoefend. Door het toenemende aantal mensen die CrossFit beoefenen is het formaat van de garagebox niet meer toereikend en zijn het hallen of loodsen geworden waar in groepsverband les gegeven wordt en getraind wordt, maar de naam als verwijzing naar de oorsprong is gebleven. CrossFit boxen zien er qua uitstraling heel verschillend uit. Er zijn hypermoderne boxen met veel (led)licht en heel strak, wat oudere rauwe boxen, hele grote en hele kleine, maar de materialen die er in staan en gebruikt worden zullen in grote lijnen overeen komen.
We maken dan ook geen gebruik van machines of ingewikkelde apparaten maar van materialen zoals stangen met losse gewichten, kettle bells, verschillende soorten ballen, kisten, een pull up rek, ringen, touwen, roeiers, sledes, tractorbanden enz

Wij hebben de luxe dat wij twee verschillende ruimtes hebben waar we kunnen trainen en lesgeven. Zogenaamd Box A en Box B. Box A is de oorspronkelijke box waar wij als CrossFit Kampen zijn begonnen. Sinds december 2017 hebben we het pand naast Box A er bij en op die manier hebben we meer mogelijkheid tot diversiteit van de lessen. Het voordeel van twee aparte ruimtes is dat er dus geen overvolle lessen zijn, de coach(es) oog en aandacht hebben voor het individu en we veel effectiever en gevarieerder zijn in ons lesaanbod. Voor ieder wat wils met de kwaliteit en persoonlijkheid van CrossFit Kampen.