Dinsdag avond 15 maart.

Heel Nederland zit voor de tv en kijkt naar de persconferentie van onze premier over de op dat moment huidige stand van zaken betreffende het Corona virus, Covid-19. Waar eerder adviezen werden gegeven over handen wassen en werd opgeroepen om toch in vredesnaam geen wc papier te hamsteren na ‘hamstervrijdag’, werd er gemeld dat horeca hooguit 45 min de tijd hadden om hun pand te ontruimen en de deuren te sluiten en dat, naast alle andere maatregelen, de deuren van sportcentra ook gesloten zouden worden tot ten minste 6 april 2020.

Eerlijkheidshalve was het geen bom die insloeg want diezelfde dag en dagen daarvoor discussieerden wij met elkaar en collega CorssFit ondernemers over het uit eigen initiatief sluiten van de deuren om hetgeen waar ons belang ligt, de gezondheid van onze leden, te waarborgen.

Die keuze werd nu voor ons gemaakt. Toen het hoge woord er uit was stroomden de tranen over onze wangen. Want ja, gezondheid uiteraard voorop, wat gaat dit betekenen voor onze onderneming die notabene 1 april haar 4 jarig bestaan zou vieren? Wat gaat dit betekenen voor ons inkomen en onze lasten? Wat gaat dit betekenen voor onze leden die bij ons hun zo gezochte heil vinden? Wat zou dit betekenen na 6 april? Hoe moeten we dit nu aanpakken en wat moeten we doen? Naast alle emoties waren er zo veel vragen.

We hebben een persoonlijke video boodschap opgenomen om onze leden te vertellen dat de box de deuren tijdelijk moet sluiten ivm maatregelen om het Covid-19 virus terug te dringen zodat de ziekenhuizen en zorgverleners de toestroom van patiënten aan zouden kunnen. Het was niet de mooiste video maar wel vanuit het hart met oprechte emotie.

In de dagen die volgden hebben we alles in het werk gezet om onze leden waarde te leveren voor de steun en loyaliteit die ze naar ons hebben geuit. Onvoorstelbaar hartverwarmend dat zoveel van onze leden ons en ‘hun’ box hebben gesteund om te zorgen dat we zo ongeschonden mogelijk door deze tijd zouden komen.

Via de sociale media kanalen, persoonlijk contact en mail hebben we elke dag voorzien in workouts die thuis gedaan konden worden. We hebben challenges, zoals koud douchen, gelanceerd en ze uitgedaagd tot bijvoorbeeld een shirt aantrekken terwijl je in een handstand staat. Dit werd fantastisch opgepakt en gretig gedeeld via de speciaal voor de gelegenheid in het leven geroepen instagram pagina voor onze leden. Het voelde op die manier alsof we nog steeds bij elkaar waren en dat sterkte ons enorm in de moeilijke en onzekere tijd. Het was ons inmiddels duidelijk dat het persoonlijke contact wat wij met elkaar als community hebben een must is voor ons als coaches maar ook voor onze leden onder elkaar.

Naast alle thuis workouts en kleine challenges hebben we ook een ‘fit en vitaal’ traject aan onze leden aangeboden voor wie daar in geïnteresseerd was. Dit betrof een 6 weeks programma waarbij er intensief gewerkt wordt aan het verbeteren van het immuunsysteem, resetten van bepaalde organen en het vergroten en versterken van het fysieke en mentale doormiddel van ons ‘fit en vitaal op 6 domeinen’ programma. Daarbij werd gekeken naar slaap, ademhaling, beweging, voeding, immuunsysteem en stressmanagement. Super gaaf om te zien hoe dit relatief korte programma zo’n grote impact heeft gehad op de deelnemers die hier serieus mee aan de slag zijn geweest.

We beseften ons dat we dit nu ook aan de rest van de wereld konden en wilden laten zien om nog meer mensen te kunnen helpen. Daarom hebben we ons gedurende een aantal weken laten onderwijzen in het gebruik van bepaalde technische systemen zodat we onze kennis online met een groter publiek konden delen en nog meer mensen een impact konden maken op hun leven en gezondheid in deze tijd. Het 6 weekse online programma kwam tot leven en bleek precies te zijn wat veel mensen nodig hadden. Met grote belangstelling is het door een aantal mensen opgepakt en zij hebben met ons programma al een mooie en nieuwe weg ingeslagen waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben.

De hoogtepunten van onze dag waren de online ZOOM lessen waarbij we online samen konden trainen onder leiding van een van onze coaches. Natuurlijk is niet iedereen even comfortabel voor een camera maar met de leden die trouw onze online lessen volgden hebben we veel plezier gemaakt en hielp het bij het gemotiveerd zijn en blijven om te sporten gedurende de tijd die we binnenshuis moesten doorbrengen.

Het hoogtepunt van de week waren de zaterdagochtenden. Op deze ochtenden hebben we de grote overhead deur van onze locatie geopend en een uitleen balie gemaakt waar, uiteraard alle regels in acht genomen, klein materiaal uit onze box geleend of geruild kon worden zodat mensen thuis iets meer variatie in bewegingen hadden. Het ging natuurlijk niet zozeer om de spullen op die momenten maar meer om het korte contact wat we even hadden met elkaar. Even delen wat ons bezig hield, hoe het thuis gaat en het fijne gevoel te krijgen door de positieve associatie van onze box, de mensen en de locatie. Want hoe zwaar een workout soms ook was, of hoe frusterend als iets niet lukte….. CrossFit Kampen is een ‘happy place’ waar mensen zich thuis voelen, waar ze zichzelf kunnen zijn en waar we vrienden, liefdes en successen vieren. Waar we kunnen uithuilen en waar we kunnen ontladen en opladen wanneer dat nergens anders kan. Elke zaterdag gingen wij weer naar huis, gelukkig maar tevens een beetje verdrietig omdat we niet langer kon kletsen met mensen en niet iedereen even veel aandacht konden geven, niet even een snelle knuffel terwijl die soms zo nodig was. Maar ik wist…… dat komt wel weer. We Are One en we blijven bij elkaar door dik en dun.

Begin mei werd meegedeeld dat er weer buiten gesport mocht worden in groepsverband. Ja, ja, uiteraard weer met allerlei regels en zaken waar we rekening mee moeten houden en protocollen die gevolgd moeten worden maar YES!!!! we mogen weer samen sporten en wat een geluk dat ons pand een redelijk groot eigen parkeer terrein heeft. Wij als boxowners en onze coaches mogen weer doen wat we het liefst doen; mensen leren beter te bewegen, hun hart en longen uitdagen om gezonder te worden, spieren te laten groeien, ongewenste vetjes te laten verdwijnen en het versterken van het immuunsysteem om ongewenste bacteriën en virussen snel te verslaan.

Maar dat moment dat we hoorden meer te kunnen betekenen door buiten te gaan sporten. Het vuurtje laaide op! Hoeveel mensen mogen we kwijt per uur? Hoeveel mensen kunnen we kwijt? Hoe? Waar? Wat? Waarmee? Wie? Wanneer? Onze ideeen en ons enthousiasme maakte overuren. We konden eindelijk weer echt wat doen zodat we ook onze leden konden bereiken die moeite hadden met zelfmotivatie of geen mogelijkheid hadden thuis te sporten. Dus hebben we gloednieuwe rubberen matten besteld zodat we veilig en comfortabel buiten kunnen sporten en ook onze materialen veilig kunnen gebruiken.

Hoewel nu nog 1 september aangewezen is als startdatum voor sportscholen en we daar, net als iedereen in Nederland, wat van vinden, zijn we nu ruim een week buiten aan het sporten. Wat een heerlijkheid en wat een genot om in de zon en frisse lucht te kunnen en mogen bewegen. Wat fantastisch om onze community weer bij elkaar te zien en wat een voorrecht om aan onze gezondheid te kunnen werken zoals de CrossFit methodiek zo effectief doet.

Het waren een paar spannende weken en maanden maar door de tegenwind is de vlieger van CrossFit Kampen alleen maar hoger komen te vliegen. De kracht van onze community en de liefde voor ons werk maakt dat we samen sterk zijn!

Together we are one!

Wil jij deel uitmaken van onze bijzondere community en tegelijk werken aan je fysieke fitheid en mentale weerbaarheid? Boek je eerste kennismaking https://crossfitkampen.com/gratis-proefles/