Uitleg rooster

WoD (Workout Of the Day)

Dit is de workout die er voor die dag op het programma staat. Dit is geschreven volgens de CrossFit methodiek en is elke dag anders. Door de periodisering van de programmering wordt je als atleet geprikkeld in de verschillende disciplines binnen CrossFit. Er zit dus een opbouw in om jou als atleet op de juiste manier te laten ontwikkelen. Kracht, Gymnastics en Cardio zijn zo gecombineerd en opgebouwd dat je snel resultaten en verbeteringen zal zien. Een WoD kan er qua opbouw als volgt uitzien: MoB (mobiliteit): het licht rekken, strekken en masseren van de spieren en pezen. Dit wordt gevolgd door de WuP (Warming Up) Hier proberen we dagelijks ook afwisseling in te brengen maar de focus is op de functie. Vervolgens kan er een ‘Skill’, ‘Strength’ of ‘Endurance’ gedeelte in zitten. (Dit is niet elke dag het geval, dat ligt aan de daadwerkelijke workout van de dag en hoe lang die duurt.) Binnen een bepaalde tijd werk je aan de verbetering van bijvoorbeeld een Pull-Up of touwklimmen. Of je werkt aan de opbouw van kracht door setjes te maken van een deadlift, een squat of het versterken van je core. Endurance kan betekenen dat we buiten een stuk gaan rennen, bijvoorbeeld zo snel mogelijk 1600 meter.

De WoD is qua bewegingen, opbouw, herhalingen, vorm en duur verschillend. De ene dag kan het zijn dat je zo snel mogelijk verschillende oefeningen moet doen en de volgende dag kan het zijn dat je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk rondjes moet doen van een serie bewegingen.

Een voorbeeld;
For time: 3 rondjes van 200 m rennen, 30 deadlifts, 15 Kettle Bell Swings en 10 Burpees.
Of: in 20 minuten zoveel mogelijk rondjes van 5 Pull-ups, 10 Push Ups en 15 Squats.
Zo zijn er nog veel meer vormen en bewegingen en hebben we een ongelimiteerd scala aan workouts die gedaan kunnen worden.

NC Open Gym (No Coach Open Gym).

De ruimte is beschikbaar, maar er zal geen coach aanwezig zijn om je te helpen indien nodig. Doe je al een poosje CrossFit en kun je jezelf goed redden qua movements en techniek EN weet je volgens de afspraken met het materiaal om te gaan, kun je dit uur gebruiken om vrij te trainen. Echter is het NIET toegestaan om zwaar de Benchpressen of Backsquatten als je alleen bent of geen spotter hebt ivm veiligheid.