Bij CrossFit Kampen is het doel je totale fitheid te verbeteren. Wij variƫren constant je training waarbij je functionele oefeningen doet op hoge intensiteit. De hoge intensiteit versterkt je conditie, niet alleen fysiek maar ook mentaal. De oefeningen zijn aan te passen aan jouw niveau. Je hoeft echt niet eerst fit te zijn voordat je met CrossFit kan starten, begin gewoon en wij maken je fit!

 

Wat is een box?

De ruimte waar we trainen wordt een CrossFit box genoemd. De van oorsprong Amerikaanse sport werd aan het begin voornamelijk in een garagebox beoefend. Door het toenemende aantal mensen die CrossFit beoefenen is het formaat van de garagebox niet meer toereikend en zijn het hallen of loodsen geworden waar in groepsverband les gegeven wordt en getraind wordt, maar de naam als verwijzing naar de oorsprong is gebleven. CrossFit boxen zien er qua uitstraling heel verschillend uit. Er zijn hypermoderne boxen met veel (led)licht en heel strak, wat oudere rauwe boxen, hele grote en hele kleine, maar de materialen die er in staan en gebruikt worden zullen in grote lijnen overeen komen.

We maken dan ook geen gebruik van machines of ingewikkelde apparaten maar van materialen zoals stangen met losse gewichten, kettle bells, verschillende soorten ballen, kisten, een pull up rek, ringen, touwen, roeiers, sledes, tractorbanden enz.